Location:

parodontax – Често задавани въпроси

 • Какво представлява ежедневната паста за зъби parodontax?

  Здравите венци не кървят. Ако плюете кръв, докато четкате или почиствате зъбите си с конец, това може да бъде признак за заболяване на венците. parodontax е ежедневна паста за зъби с флуорид, която клинично доказано спомага за спиране и предотвратяване на кървенето на венците. Използвайте паста за зъби parodontax ежедневно, за да поддържате венците си здрави, зъбите силни и дъха свеж.

 • Как действа пастата за зъби parodontax?

  Бактериалната плака се натрупва постоянно по, около и в пространството между зъбите ви. Ако тя не бъде премахната, тя може да раздразни венците, което да доведе до зачервени, подути или кървящи венци (гингивит). Ако не се лекувате, плаката може да причини халитоза, отдръпване на венците и по-сериозно заболяване на венците.


  За разлика от обикновените пасти за зъби с флуорид, parodontax е със специална формула със съдържание на натриев бикарбонат. Докато четкате зъбите си, тя прониква през слоевете бактериална плака и спомага за разрушаването и по-лесното й премахване.


  Чрез физическото премахване на натрупаната плака по продължение линията на венците, пастата за зъби parodontax спомага за запазване на зъбите и венците здрави, като е 4 пъти по-ефективна от обикновена паста за зъби при справянето с причините за кървящите венци.*


  *Не се отнася за parodontax Whitening.

 • Защо parodontax е 4 пъти по-ефективна?

  Клинично доказано е, че пастата за зъби parodontax е 4 пъти по-ефективна в отстраняването на натрупаната бактериална плака – основната причина за кървящите венци, в сравнение с обикновена паста за зъби.*


  *В сравнение с обикновена паста за зъби, след почистване на зъбите от стоматолог и при миене два пъти дневно. Не се отнася за вариант parodontax Whitening

 • Как да използвам паста за зъби parodontax?

  Мийте зъбите си в продължение на 2 минути два пъти дневно, но не повече от 3 пъти на ден, като избягвате гълтане на паста и изплювате. Да не се използва от деца под 12-годишна възраст.

 • Колко бързо действа паста за зъби parodontax за намаляване кървенето на венците?

  Паста за зъби parodontax започва да действа още от първия път, в който четкате зъбите си, като значително намалява плаката и кървенето на венците след шест седмици.

 • Може ли parodontax да предотврати повторната поява на кървене на венците?

  Клинично доказано е, че при миене на зъбите два пъти дневно, parodontax намалява кървенето на венците и предотвратява повторната му поява.

 • Ще се възобнови ли заболяването на венците ми, след като спра да използвам паста за зъби parodontax?

  Ако спрете да използвате паста за зъби parodontax, тя вече няма да действа за предотвратяване на симптомите на заболяване на венците. Консултирайте се със своя зъболекар за най-подходящите продукти, с които да лекувате заболяването на венците си.

 • Какъв е вкусът на ежедневната паста за зъби parodontax?

  Паста за зъби parodontax Complete Protection съдържа изключително фин натриев бикарбонат, който спомага за отстраняване на плаката и придава уникален, подобрен вкус на пастата.

   

  Паста за зъби parodontax съдържа натриев бикарбонат, който помага за премахване на плаката и запазване на устата ви чиста, както и комбинация от билкови аромати, които й придават уникален вкус*. пПовечето хора бързо започват да го харесват, колкото вкуса на обикновена паста за зъби и се наслаждават на чувството на чистота, което тя осигурява.

 • Съдържа ли пастата за зъби parodontax флуорид?

  Да. Всички пасти за зъби, с изключение на parodontax Classic съдържат флуорид.

   

  Пастите за зъби parodontax Complete Protection, Fluoride, Extra Fresh и Whitening съдържат 1400ppm флуорид, докато пастата за зъби parodontax Ultra Clean съдържа 1450ppm флуорид. Ежедневната паста за зъби parodontax Classic не съдържа флуорид. При продължителна употреба, моля, консултирайте се със своя зъболекар.

 • Пастата за зъби parodontax има ли абразивно действие?

  Паста за зъби parodontax има специално разработена формула с ниско абразивно действие.

 • Кой трябва да използва паста за зъби parodontax?

  Паста за зъби parodontax е предназначена за хора, които страдат или са податливи към кървене на венците. Тя помага за спиране и предотвратяване на кървенето на венците, като същевременно осигурява всички ползи на ежедневна паста за зъби с флуорид, заздравявайки емайла и запазвайки венците здрави, а дъха свеж.

 • Какво съдържа пастата за зъби parodontax?

  Основните съставки на пастата за зъби parodontax са натриев бикарбонат и натриев флуорид.

 • Паста за зъби parodontax предлага ли се в различни варианти?

  Паста за зъби parodontax Complete Protection се предлага във вариант Whitening and Extra Fresh. Ежедневна паста за зъби parodontax се предлага в пет варианта – Fluoride, Ultra Clean, Extra Fresh, Whitening и Classic, която не съдържа флуорид. При продължителна употреба, моля, консултирайте се със своя зъболекар.

 • Паста за зъби parodontax има ли формула за избелване на зъбите?

  Да, parodontax Whitening помага за възстановяване на естествената белота на зъбите, като нежно премахва петната от повърхността на зъбите.

 • Образува ли петна паста за зъби parodontax?

  Не, пастата за зъби parodontax ефективно почиства бактериалната плака и не образува петна по зъбите.

 • Подходяща ли е пастата за зъби parodontax за деца?

  Пастата за зъби parodontax не е подходяща за деца под 12-годишна възраст. Моля, консултирайте се със своя зъболекар за най-подходящата орална грижа за вашето дете.

 • Кои симптоми облекчава пастата за зъби parodontax?

  Паста за зъби parodontax може да облекчи симптомите на гингивит, включително кървене, зачервени и подути венци.

   

  Наред с това, тя осигурява всички ползи на ежедневната паста за зъби с флуорид, така че може да бъде част от ежедневната грижа за устната хигиена на всеки, спомагайки за запазването на венците здрави, зъбите силни и дъха свеж.

 • Трябва ли да използвам паста за зъби parodontax два пъти на ден, всеки ден?

  Препоръчително е да четкате зъбите си два пъти на ден с паста за зъби parodontax, за да спомогнете за предотвратяване на кървенето на венците.

 • Какви са ползите от четката за зъби parodontax?

  Четката за зъби parodontax е специално разработена, за да предотврати проблемите с венците и да превърне чистенето на зъбите в лесна задача. Със своята малка глава и меки, двойно по-дълги косъмчета, четката е нежна към венците, но в същото време много ефективна срещу плаката – един от основите причинители на проблеми с венците. Нейната ергономична дръжка позволява надежден захват при четкане.

 • Какво представлява ежедневната вода за уста parodontax?

  Ежедневна вода за уста parodontax е със специална формула, която помага да защити венците от заболяване, в комбинация с миене на зъбите два пъти дневно. Клинично доказаната формула отстранява плаката и предпазва от последващо нейно натрупване, запазвайки венците здрави. Съдържа флуорид, който подпомага заздравяването зъбите, защитава от кариес и спомага за намаляване на бактериите, които причиняват лош дъх. Използвайте два пъти на ден заедно с паста за зъби parodontax.

 • Как се използва ежедневна вода за уста parodontax?

  Използвайте два пъти дневно. Изплакнете с 10 мл от течността в продължение на 1 минута и изплюйте. Да не се поглъща. Да не се изплаква с вода. Не пийте от бутилката. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Не е подходяща за деца под 6 години. Ако се появи дразнене, прекратете употребата. Не използвайте, ако защитното фолио на капачката е нарушено.

 • Мога ли да използвам ежедневна вода за уста parodontax, след като измия зъбите си с паста за зъби parodontax?

  За да си осигурите ползите от ежедневна вода за уста parodontax, тя трябва да се използва два пъти на ден, заедно с паста за зъби parodontax.

 • Ежедневната вода за уста parodontax съдържа ли алкохол?

  Не, ежедневната вода за уста parodontax не съдържа алкохол. 

 • Ежедневната вода за уста parodontax оцветява ли зъбите?

  Ежедневната вода за уста parodontax може да причини оцветяване на зъбите и езика. То може да бъде отстранено при двукратно миене на ден с паста за зъби parodontax или от вашия зъболекар. Можете да избегнете оцветяването на зъбите, като избягвате консумацията на чай, кафе или червено вино, особено в рамките на един час след употреба.

 • Какво съдържа ежедневната вода за уста parodontax?

  Вода за уста parodontax съдържа 225ppm флуорид, за да спомогне предотвратяването на кариеси, както и ниска концентрация на хлорхексидин диглюконат, който предотвратява натрупването на плака.

 • Съдържат ли триклосан продуктите parodontax?

  Не, продуктите parodontax не съдържат триклосан.

 • Какво представлява гингивитът?

  Гингивитът е обратима форма на заболяване на венците. Той се появява, когато венците са раздразнени от бактериалната плака, която се натрупва около, върху и между зъбите. Тя може да доведе до подуване, зачервяване и кървене на венците, както и до халитоза и одръпване на венците.

 • Какво причинява заболяване на венците (гингивит)?

  Една от основните причини за заболяването на венците е бактериалната плака, която се натрупва около, върху и между зъбите. Ако не бъде отстранена чрез редовно четкане и почистване на зъбите с конец, тя може да раздразни венците ви и да доведе до тяхното зачервяване или подуване, а дори и до кървене, когато четкате зъбите си. Този етап на заболяване на зъбите се нарича гингивит. Ако тези ранни симптоми на заболяване на венците не бъдат лекувани, те постепенно може да прераснат в една от най-сериозните форми на заболяване на венците – пародонтит, който е необратим и може да доведе до загуба на зъб.

 • Какви са симптомите на заболяването на венците (гингивит)?

  Симптомите на заболяването на венците (гингивит) може да включват зачервени, подути венци, лош дъх и кървене на венците, докато четкате или почиствате зъбите си с конец.

 • Как мога да предотвратя заболяването на венците (гингивит)?

  Можете да помогнете за предотвратяване на гингивита, причинен от натрупването на бактериална плака, чрез добра ежедневна грижа за устната хигиена. Мийте зъбите си два пъти на ден с флуоридна паста за зъби parodontax, която е 4 пъти по-ефективна при справянето с причините за кървящите венци, в сравнение с обикновена паста за зъби.* Почиствайте зъбите си с конец, за да отстраните плаката в труднодостъпните зони между зъбите. Посещавайте редовно вашия зъболекар, тъй като той е способен да забележи признаци на заболяване на венците преди вие да сте изпитали някакви симптоми.

   

  *В сравнение с обикновена паста за зъби, при миене два пъти дневно. Не се отнася за вариант parodontax Whitening

 • Често срещан проблем ли е заболяването на венците?

  Да, заболяването на венците засяга 50% от възрастните в глобален мащаб.  

 • Какво представлява денталното заболяване?

  Денталното заболяване е термин, който се отнася за гингивита, пародонтита или пародонтозата, като всички те са заболявания на венците.

 • Агресивното четкане на зъбите може ли да доведе до кървене на венците?

  Основната причина за кървенето на венците е натрупването на плака по линията на венеца. Най-добрият начин да я отстраните е като миете зъбите си два пъти на ден с паста за зъби parodontax.

 • Как да разбера дали се налага да използвам паста за зъби parodontax?

  Пастата за зъби parodontax е предназначена за хора, които страдат или са податливи към кървене на венците. Тя същевременно осигурява всички ползи на ежедневните пасти за зъби с флуорид, така че може да бъде част от оралната грижа на всеки, спомагайки за запазване на зъбите силни, венците здрави и дъха свеж.

 • Колко продукта има в гамата на parodontax?

  parodontax Classic

  parodontax Ultra Clean
  parodontax Fluoride
  parodontax Whitening
  parodontax Extra Fresh

  parodontax Herbal
  parodontax Complete Protection Extra Fresh

  parodontax Complete Protection Whitening

  parodontax Daily Gum Care Ежедневна вода за уста

  parodontax Gums & Teeth четка за зъби
  parodontax Gentle Clean четка за зъби

  parodontax Gum+Breath & Sensitivity