5 НАЧИНА ДА СЕ СПРАВИТЕ С КЪРВЕНЕТО НА ВЕНЦИТЕ

 

  1. Мийте зъбите си в продължение на две минути, два пъти дневно, с ръчна или електрическа четка за зъби с малка глава и меки кръгли влакна. Опитайте да не четкате прекалено силно и използвайте кръгообразни или елипсовидни движения в устата си. Препоръчва се да сменяте четката си за зъби на всеки три месеца.
  2. Използването на конец или интердентални четки може да премахне остатъците от храна и бактериална плака в труднодостъпните места, като например пространствата между зъбите ви.
  3. Изберете флуоридна паста за зъби, чиято формула клинично доказано намалява натрупването на бактериална плака, които могат да възпалят венците ви и да доведат до заболяване на венците. Например, пастата за зъби parodontax физически премахва натрупаната плака, като е до 4 пъти по-ефективна от обикновена паста за зъби в отстраняване на основната причина за кървене на венците.*
  4. Ако видите кръв в плюнката си, когато четкате зъбите си или усетите други възможни симптоми на заболяване на венците, консултирайте се с вашия зъболекар колкото се може по-скоро. Но не чакайте появата на проблем преди да действате. Честите профилактични прегледи може да идентифицират и излекуват симптомите на заболяване на венците преди те да се влошат.
  5. Лоши хранителни навици и диета бедна на хранителни вещества, могат да влошат състоянието на венците и зъбите. Също така венците на пушачите са по-податливи на инфекция. Здравословният начин на живот и доброто хранене могат да помогнат да запазите цялото си тяло в добро състояние, включително и венците си.

*това не се отнася за parodontax Whitening