КАК СЕ ЛЕКУВА ЗАБОЛЯВАНЕТО НА ВЕНЦИТЕ?

Заболяването на венците е причинено от бактериална плака, която се натрупва около, върху и между зъбите ви. Ако тези бактерии не бъдат отстранени чрез редовно четкане и почистване с конец, те може да възпалят венците, причинявайки зачервени, подути и кървящи венци – ранни симптоми на заболяване на венците, състояние известно като гингивит.

Ако тези признаци на заболяването на венците не бъдат лекувани, между зъбите и венците може да се образуват малки „джобове“. С времето тези джобове може да станат по-дълбоки и в крайна сметка това да доведе до пародонтит, което е едно от най-сериозните видове заболяване на венците. Когато достигнете този етап на заболяване на венците, е възможно вече да има увреждания и ако не последва лечение, това може да доведе до загуба на зъби.

Ето защо е важно да намерите ефективно лечение за заболяването на венците в ранния стадий на гингивит, за да запазите венците си здрави.

ОВЛАДЯВАНЕ НА ЗАБОЛЯВАНЕТО НА ВЕНЦИТЕ В ТРИ СТЪПКИ

Здравите венци са от изключително значение за силните зъби и най-добрият начин да гарантирате, че венците ви ще останат здрави, е добрата орална грижа.

Поддържането на венците и зъбите чисти и предотвратяването на заболяването на венците изискват само три прости стъпки.

СТЪПКА 1 – Мийте зъбите си два пъти на ден с ежедневна флуоридна паста за зъби parodontax

Четкайте зъбите си два пъти на ден в продължение на поне две минути, използвайки ръчна или електрическа четка за зъби с малка глава и меки, кръгли влакна. Използвайте ежедневна паста за зъби parodontax с флуорид, която физически отстранява натрупаната бактериална плака по линията на венеца, спомагайки за предпазване на връзката между зъбите и венеца. При двукратно миене на ден, тя е 4 пъти по-ефективна от обикновена паста за зъби в отстраняването на основната причина за кървящи венци.*

СТЪПКА 2 – Почиствайте зъбите си с конец, за да отстраните плаката между зъбите

Използвайте конец за зъби или интердентална четка, за да отстранявате плаката от труднодостъпните зони между зъбите. Не забравяйте да поставите конеца нежно на почистваното място, защото в противен случай може да нараните венците си.

СТЪПКА 3 – Посещавайте често зъболекаря си, за да отстраните натрупаната плака и да предотвратите развитието на заболяване на венците

Посещавайте лекаря си по дентална медицина регулярно, тъй като той може да забележи проблеми с венците ви преди появата на симптоми. Освен това, вашият зъболекар може да почисти, скалира и полира зъбите ви, за да премахне упоритите натрупвания на бактериална плака (зъбен камък) и така да помогне за предотвратяване на заболяване на венците.

Спазвайте тези три стъпки, които ще помогнат за предотвратяване на заболяването на венците и ще запазят венците ви здрави, а зъбите силни. 

КАКВО ДА ПРАВЯ, АКО ВЕЧЕ ИМАМ ЗАБОЛЯВАНЕ НА ВЕНЦИТЕ?

Ако имате някой от тези симптоми на заболяване на венците или дори вече имате гингивит, тези три стъпки ще помогнат за спиране и предотвратяване на гингивита. Това е важно, защото ако не бъде лекуван, той може да се развие в пародонтит, който да доведе до загуба на зъб. Ако имате заболяване на венците, трябва да се консултирате с вашия зъболекар, който може да ви помогне да предотвратите влошаване на състоянието.

*Това не се отнася за parodontax Whitening