Location:

Woman brushing her teeth
Woman brushing her teeth

ИМАТЕ ЛИ КЪРВЯЩИ ВЕНЦИ?

По-надолу можете да научите повече за симптомите

Имате ли кървящи венци?

 • Кървящи венци

  Illustration of a bleeding gum

  Здравите венци не кървят, така че ако видите кръв докато миете зъбите си, това може да бъде симптом за заболяване на венците.

  Кървенето на венците може да се причини от плака - бактериален биофилм, който постепенно се натрупва върху или между зъбите ви. Ако тези бактерии не бъдат премахнати, те могат да доведат до възпалени и кървящи венци. Плюенето на кръв при четкане може да е начален симптом за заболяване на венците и първата стъпка по пътя към загуба на зъб.

  Научете повече

 • Лош дъх

  Illustration of bacteria within the gums, highlighted by a magnifying glass

  Лошият дъх (халитоза) може да се появи по редица причини, но може и да е симптом, че страдате от заболяване на венците.

  Натрупването на бактериална плака е една от основните причини за кървящи венци и може да причини лош дъх. Докато бактериите в плаката разграждат остатъците от храна в устата ви, те може да отделят газове с неприятна миризма. Това причинява лош дъх, което може да бъде смущаващо и неприятно състояние, както и ранен симптом за заболяване на венците.

  Научете повече

 • Възпалени венци

  Illustration of swollen gums

  Възпалените или „подути“ венци обикновено са червени и подпухнали, което може да е ранен признак за заболяване на венците.

  Най-честата причина за възпалени венци е бактериалната плака, която постоянно се натрупва по, около и между зъбите ви. Ако бактериалната плака не бъде премахната, обикновено чрез четкане, тя може да причини възпалени венци около зъбите. С течение на времето възпалението може да обхване тъканите, които държат зъба, или дори да доведе до по-сериозни проблеми.

  Научете повече

 • Отдръпнати венци

  Illustration of receding gums

  Рецесията на венците се проявява, когато венците ви бавно се отдръпват от зъбите, оголвайки корена отдолу.

  Един от първите симптоми на отдръпнатите венци е повишена чувствителност на зъба, но може да забележите и как зъбът изглежда по-дълъг от нормалното или да го усетите по различен начин. Макар и често срещан дентален проблем, рецесията на венците не трябва да бъде игнорирана, тъй като може да е признак за заболяване на венците.

  Научете повече

 • Загуба на зъб

  Illustration of a loose tooth

  Загубата на зъби може да бъде причинена от една от най-сериозните форми на заболяване на венците – парадонтит

  Пародонтитът е инфекция на специализираните тъкани, лигаментите и костната тъкан, които обграждат и поддържат зъбите ви. Може да се появи, когато симптоми като кървене на венците и гингивит не бъдат лекувани. Пародонтитът е необратим и може да доведе до загуба на зъби. Ето защо е необходимо да лекувате ранните симптоми, за да не допускате прогресия на заболяването.

  Научете повече

Parodontax Daily Original Toothpaste

parodontax е флуоридна паста за зъби** със специална формула, която е 4 пъти по-ефективна от обикновената паста за зъби в отстраняване на основната причина за кървенето на венците. parodontax физически премахва натрупаната бактериална плака по линията на венеца и помага да бъде запазена здрава връзката между зъбите и венците.

Клинично доказано е, че при употреба два пъти дневно, пастата помага за спиране и предотвратяване на кървенето на венците. Тя е подходяща и за ежедневна употреба, тъй като заздравява зъбите и освежава дъха.

Добавете към ежедневната си грижа за устната хигиена и вода за уста parodontax и четка за зъби parodontax.

Научете повече за това как parodontax може да предотврати пътя на заболяване на венците тук.

Разгледайте продуктите

*4 пъти по-ефективна от обикновена паста за зъби в отстраняване на основната причина за кървене на венците.
** Не се отнася за parodontax Classic