Location:

Symptoms
Symptoms

Симптоми на заболяването на венците

Лош дъх и заболяване на венците: какво трябва да знаете

Халитоза е медицински термин за лош дъх и съществуват много причини, поради които той може да се прояви. Те варират спрямо храните и напитките, които приемаме до това колко добре се грижим за зъбите и венците си. 

Ако забележите, че имате лош дъх, това може да е признак за нещо по-сериозно - като заболяване на венците.

Illustration of bacteria within the gums, highlighted by a magnifying glass

Кървящи венци и халитоза

Натрупването на бактериална плака е една от основните причини за кървящи венци (гингивит). Тези бактерии може също да способстват за появата на лош дъх. Докато разграждат остатъците от храна в устата ви, те могат да отделят газове с неприятна миризма, причинявайки лош дъх.

Лошият дъх може да бъде смущаващо и неприятно състояние, особено когато става въпрос за общуване или когато искате да се доближите до някого.

Как parodontax може да помогне

Когато миете зъбите си два пъти дневно с ежедневната паста за зъби parodontax с флуорид, тя е 4 пъти по-ефективна от обикновена паста в премахването на плаката, натрупана по линията на венеца, помагайки на венците да останат здрави, зъбите силни, а дъхът свеж.

Важно е да запомните, че плаката е само една от причините за халитоза, затова се консултирайте със стоматолог, ако имате някакви притеснения.